Uitslag Speedo 12 december in Eindhoven

Zondag 12 december vertrokken vier zwemmers en 2 coaches vol goede moed naar Boxtel voor de tweede Speedo-wedstrijd van dit seizoen. Een erg zware wedstrijd, want de 200 vlinder voor junioren en 100 vlinder voor minioren 6 stond op het programma.

Het was met maar twee zwemmers per coach een rustige middag, waarbij erg goed gezwommen werd en de persoonlijke records flink aangescherpt werden. 

Pim de Crom had de 100 vlinder en 200 vrij op het programma. Op de vlinderslag eindigde hij als achtste bij zijn debuut op deze afstand met 1.56.05. Hoewel hij het erg zwaar vond, ging het echt helemaal niet zo slecht volgens Miranda en Jet, de coaches. Zijn tussentijd na 50 meter was zelfs nog een verbetering van zijn pr met maar liefst 8.7 seconden! Op de 200 vrij verbeterde hij zijn pr met maar liefst dertien seconden tot 3.19.66.

Isa vd Ven, Delane Lathouwers en Martijn Eickmans waren de andere zwemmers. Zij gingen de strijd aan voor de zware 200 vlinder. Maar eerst mochten ze rustig beginnen met de 200m rug. Isa had nog erg veel over in de laatste baan, want er kwam een behoorlijke versnelling. Ze heeft beloofd de volgende keer, eerder haar eindsprint in te zetten of gewoon helemaal wat harder te zwemmen. Ze liet 3.25.16 noteren en werd daarmee achtste bij haar debuut op deze afstand. Martijn vond het na zes banen wel genoeg, maar helaas moest hij die andere twee banen toch nog zwemmen. Hoewel deze pauze hem tijd kostte, werd hij gelukkig niet gediskwalificeerd. Hij verbeterde zijn pr op de 50 rug met 0.08 en scherpte vervolgens na 200 meter zijn pr met maar liefst veertien seconden aan. De 3.20.27 was goed voor de zevende plaats. Delane maakte het vooral heel spannend door vrij vroeg het keerpunt in te gaan en telkens met het topje van zijn grote teen de kant aan te raken. Ook hij werd niet gediskwalificeerd. Delane eindigde als zesde in 3.14.82, ruim achttien seconden sneller dan ooit. Ook zijn tijden na 50 (verbetering van een halve seconde) en 100 meter (zes seconden) waren nieuwe pr's. IMG00322-20101212-1636

Daarna volgde die zware 200 meter vlinderslag. Isa ging uitstekend van start op de 200 vlinder en had een kleine verbetering van haar op na 100 meter. Isa zwom deze afstand voor het eerst en kon het aardig volhouden, maar had zeker aan het eind niet zo veel over als bij de rug.Haar eindtijd was 3.55.10, een mooi debuut dus. Haar doel was om hem uit te zwemmen, aangezien het de eerste keer was, en daarin is ze dus zeker geslaagd! Delane ging hard van start en lag de hele serie op een derde plaats. Op het einde had nog wat energie over en gebruikte dit om zijn tegenstander in te halen. Hij kon nog flink versnellen in de laatste baan en tikte daardoor als tweede aan. Een mooie zilveren medaille dus voor hem. Hij liet 3.25 noteren en was daarmee 21 seconden sneller dan in maart dit jaar. Zijn tussentijd na 100 meter was een verbetering van zeven seconden. Ook bij Martijn ging het uitstekend, waarschijnlijk dankzij de enthousiaste aanmoedigingen van de rest van de ploeg. Vooral zijn zevende baan ging moeizaam maar dit herstelde hij goed in de laatste baan door nog te versnellen. Hij eindigde in 3.52 en was daarmee veertien seconden sneller dan een jaar geleden. Hij verbeterde zijn pr op de 100 meter met zo'n twee seconden, en dat ondanks wat moeite met de ademhaling!

Niet alleen bij de zwemmers waren er debutanten. Behalve de zwemmers maakte Fred Lathouwers zijn debuut als klokker en kwam Gerad Eickmans voor het eerst in actie als starter.

De tijden op de 200 vlinder zijn nog officieus

Met dank aan Miranda en Jet voor de verslaggeving en Gerard voor de foto!



Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'